MENU
klinika

Ta merrni vesh njëherë e mirë

Ja efektet e secilës vitaminë në lëkurë!

01.06.2020 - 16:48

Tashmë prej disa kohësh të gjitha femrat janë të vetëdijshme për efeket pozitive të vitaminave në lëkurë.

Disa ndihmojnë në balanicmin e pehashit, disa ndihmojnë zbardhjen, heqjen e njollave etj, por pak veta kanë arritur të njohin vlerat e vërteta të secilës prej tyre.

Këtu është A deri tek E e përbërësve thelbësorë dhe si mund të shndërrojnë lëkurën tuaj nga mjerimi në shkëlqim.

Vitamina A (Retinol)

Vitamina A, e njohur më mirë si Retinol në lëkurë, është një nga përbërësit më të mirë për të shëruar një mori shqetësimesh për lëkurën. Me përdorim të rregullt të hidratuesin tuaj, Retinoli madje mund të zbardhë tonin e lëkurës, të merret me çështje të bezdisshme të pigmentimit dhe mund të zvogëlojë dukshëm pamjen e shenjave.

kolana e librave

Vitamina B

Vitamina B është fantastike për uljen e inflamacionit, qetësimin e skuqjes dhe forcimin e lëkurës, kështu që është veçanërisht e përshtatshme për lëkurën e ndjeshme. Vitamina B gjithashtu ju jep hidratim dhe është e mirë për përmirësimin e shkëlqimit dhe përsosmërinë së përgjithshme të lëkurës.

Vitaminë C

Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje për rrudhat dheh fytyra të duket më e rinuar, atëherë vitamina C është përbërësi I duhur për ju. Karakteristikat e saj antioksiduese ndihmojnë lëkurën të ripërtëritet dhe aciditeti i saj ndihmon lëkurën në shërimin e vetes ndërsa promovon prodhimin e kolagjenit.

Vitamina E

Vitamina E zakonisht është e njohur për punën e mrekullueshme të shërimit të plagëve dhe shenjave, por a e dini se gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e lëkurës nga ndotja? Ajo gjithashtu ka veti  hidratuese për lëkurën e thatë.