MENU
klinika

Hap kapitullin e fundit të negociatave

Mali i Zi një hap larg anëtarësimit në BE

30.06.2020 - 13:16

Mali i Zi pas 8 vitesh negociatash me Bashkimin Europian është vetëm një hap larg anëtarësimit në Union.

Ditën e djeshme vendi fqinj hapi kapitullin e 8-të me BE ndërkohë që ka 8 vite që prej qershorit të 2012 që ka çelur negociatat.

Kapitulli i 8-të i Malit të Zi ka të bëjë me politikat e konkurrencës, antitrustin, bashkimet dhe ndihmat shtetërore.

Nëse Mali i Zi anëtarësohet në BE, do të ishte vendi i 6-të ballkanik pas Greqisë, Sllovenisë, Bullgarisë, Rumanisë dhe Kroacisë që do bëhej pjesë e Unionit.

Ndërkohë në Rajonin e Ballkanit Perëndimor do të ishte shteti i dytë pas Kroacisë edhe pse ka hapur negociatat në data të njëjta me Serbinë.

Për të udhëtuar drejt shtetit fqinjë do të duhet…

Mali i Zi vendos edhe Shqipërinë në listën e “verdhë”

Ja sa u regjistruan brenda 24 orëve!

Mali i Zi regjistron rekord infektimesh

Do të dalin me një listë të përbashkët

Edhe shqiptarët e Malit të Zi bëhen bashkë në zgjedhje

Me më pak se 2 mijë raste/ Ja masat!

Mali i Zi shpall sërish epideminë e koronavirusit

Mekanizmi për ndihmë humanitare

BE, 65.000 maska për katër vendet e Ballkanit