MENU
klinika

Më në fund po 'zgjohet'!

NASA: Dielli hyn në fazën më aktive

01.06.2020 - 15:48

Zona të reja të errëta në sipërfaqen e Diellit dhe prania e rrezeve diellore shumë të nxehta mund të jenë shenja se ylli ynë po zgjohet nga një periudhë e gjatë qetësie, raporton NASA.

Obzervatori i dinamikës solare të NASA-s zbuloi ‘rrezet më të forta që nga tetori i 2017’ në 29 maj, duke sugjeruar se Dielli po hyn në një cikël të ri solar.

kolana e librave

Në yllin tonë është vënë re një shpërthim nxehtësie që vjen nga zonat e errëta, të cilat janë zona relativisht të ftohta në siërfaqen e Diellit. NASA thotë se ka pasur gjithashtu një rritje në aktivitetin e tyre.

Këto shpërthime nuk shfaqin asnjë problem për ne, pasi NASA thotë se nuk ishin në drejtim të planetit tonë. Kjo është vetëm një shenjë se ylli po shkon drejt një faze më aktive.