MENU
klinika

RT/ 'Të përkëdhelurit' e COVID-19

Disa humbasin vendet e punës e disa shtojnë pasuritë!

05.06.2020 - 12:51

Më shumë se 42 milion njerëz në SHBA kanë bërë kërkesë për papunësi që prej fillimit të krizës Covid-19. Të dhënat tregojnë se, gjatë atyre 11 javëve të njëjta, pasuria e miliarderëve të vendit është rritur për më shumë se gjysmë trilion dollarë.

Sipas një raporti të ri të Institutit për Studime të Politikave (IPS), pasuria e miliarderëve amerikanë u rrit me 565 miliardë dollarë midis 18 marsit dhe 4 qershorit, duke u rritur gati 20 përqind.

Që nga 4 qershor, pasuria e përgjithshme e miliarderëve në SH.B.A. ishte 3.512 trilion dollarë, thuhet në raport, duke përmendur se ka edhe 16 miliarderë të tjerë sesa dy muaj më parë.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Katër ‘mashtruesit’ kryesorë – Jeff Bezos i Amazon, Mark Zuckerberg i Facebook, Elon Musk i Tesla dhe SpaceX dhe bashkëthemeluesi i Google Sergey Brin – panë që pasuria e tyre të rritet me një total prej 94.3 miliardë dollarë. Lista përfshin, ndër të tjera, ish-gruan e Bezos, MacKenzie Bezos (deri me 12.6 miliardë dollarë) dhe themeluesin e Microsoft Bill Gates (rritur me 11.8 miliardë dollarë).

Disa miliarderë kanë humbur pasurinë që nga fillimi i vitit, sipas hulumtimit, veçanërisht ata në sektorin e naftës dhe gazit. Warren Buffett është ulur mbi 14 miliardë dollarë që nga fillimi i vitit 2020.

“Një segment i madh i klasës së miliarderëve amerikanë është duke mposhtur tregun. Dhe ne qëndrojmë pranë analizës sonë se është e vlefshme dhe me kuptim se pasuria e miliarderëve po përshpejtohet ndërsa të tjerët janë duke përjetuar humbje pune, duke rënë në kursime, duke përkeqësuar sëmundjen dhe vdekjen,” tha IPS.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

Si renditet Shqipëria sipas raportit të OECD?

Papunësia në rajonin e Ballkanit Perëndimor

MIE: Çfarë parashikon kontrata? Dokumenti

Hapet gara/ Rruga “Milot-Fier” me koncension deri në 2024

Covid-19 'bekon' metalin e çmuar!

RT/ Ari, mbreti i tregut

Amnistia fiskale/ Shkalla e tatimit për pasuritë e deklaruara

Denaj: Synojmë që jashtë nismës të mbeten paratë e krimit