MENU
klinika

Kriza nga COVID-19

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në buxhetin e Kosovës

15.06.2020 - 08:30

Kriza nga koronavirusi ka shkaktuar një dëm prej 133 milionë eurosh në buxhetin e Kosovës.

Sipas një raport për pandeminë, të hyrat buxhetori në Kosovë ishin 28.2% më pak se e njëjta periudhë në 2019.

“Në periudhën mars-maj 2020, kur ishin ndalur shumica e aktiviteteve në sektorin privat dhe atë publik në Kosovë për shkak të pandemisë COVID-19, të hyrat buxhetore ishin për 133 milionë euro (28.2%) më të ulëta së në periudhën e njëjtë të vitit paraprak, ndërsa shpenzimet për 4.7 milionë euro (1%) më të ulëta. Rënia e të hyrave krahas rritjes së shpenzimeve, do të bëjë që për herë të parë të tejkalohet rregulla e deficitit buxhetor. Me gjithë rritjen e deficitit, Kosova pritet ta ketë nivelin më të ulët të borxhit publik në rajon”, thuhet në raportin “Ndikimi i pandemisë COVID-19 në buxhetin e Kosovës”.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Palmer mesazh të qartë Kosovës e Serbisë

“Bashkëpunoni në luftë kundër koronavirusit”