MENU
klinika

Më 30 gusht

Pas Serbisë, Mali i Zi planifikon zgjedhjet

21.06.2020 - 07:09

Mali i Zi po planifikon zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare dhe lokale në disa komuna në datën 30 gusht, njoftoi presidenti, Milo Djukanovic.

Djukanovic dhe partia e tij, DPS kanë qeverisur ish-republikën Jugosllave pa ndërprerje, që kur u prezantua demokracia shumëpartiake në vitin 1989.

Në zgjedhjet e fundit, të mbajtura në tetor 2016, DPS fitoi 35 nga 81 vendet. Djukanovic akuzoi se kishte ndodhur një përpjekje për grusht shteti.

Një vit më pas, Mali i Zi u bashkua me NATO-n, duke përfunduar refuzimin e aleancave me Serbinë dhe Rusinë.