MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Si të largoj njollat që më ka lënë dielli?

05.06.2020 - 18:38

Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: A mund të më ndihmoni se si mund të largoj njollat e diellit? Nuk kam lënë gjë pa përdorur.

Mjeku:  Ju sugjeroj terapine me përbërje të kremrave depigmentues në darkë dhe detyrimisht kremi i mëngjesit me 10-15 mbrojtës. Duhet të ketë parasysh që kremi me spf çdo ditë gjatë gjithë vitit detyrim dhe filtri mbrojtës ndryshon në vartësi të fortësisë së rrezeve të diellit.

Jo gjithmonë shkak mbetet vetëm dielli. Problemi i njollave mund të jetë me në kompleks gjë që qartësohet nga vizita dermatologjike. Në këtë periudhë këshillohet edhe pilingu kimik, që kryhet nga dermatologët.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.