MENU
klinika

Prestigjiozja “Dazeen”

Tiranë: lagjja e parë në Evropë, projektuar kundër koronavirusit!

04.06.2020 - 11:03

        Revista më prestigjioze në botë “Dezeen”, i ka kushtuar një artikull të gjatë, arkitekturës dhe dizajnit që ditët e sotme, po përshtaten gjithnjë e më shumë me natyrën.

Në artikull, trajtohet një projekt i studios italiane Stefano Boeri Architetti dhe kompanisë shqiptare të ndërtimit SON-Group.

Me titull “Tirana Riverside”, në afërsi të lumit të Lanës, projekti synon t’u përgjigjet nevojave të situatës që solli koronavirusi.

kolana e librave

“Kjo është lagjja e parë në Evropë, që është projektuar si marrëveshje me qeverinë dhe autoritetet lokale, për t’iu përgjigjur fazës së paspandemisë, duke përmbushur kërkesat e krizës aktuale”, – thekson arkitekti Boeri, për “Dazeen”.

Me projektin, Stefano Boeri Architetti ka synuar të krijojë një “lagje-qytet”, që do të përfshijë teknologji, kopshte të gjera mbi çati, apo tarraca dhe të tjera ndërtesa, për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Qëllimi i këtyre projekteve është përmirësimi i hapësirave të gjelbra, gjë që e kuptuam më mirë këto kohë, kur e vetmja zgjidhje ishin pikërisht, këto hapësira dhe jo ato të mbyllurat.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Aktorja e famshme italiane me koronavirus

“Ditë frikë dhe vetmie”

Çfarë ndodh pas shërimit nga Koronavirusi?

“Dëmi mund të jetë i përhershëm”!