MENU
klinika

Bashkia e Tiranës hap tenderin

60 mln lekë për studimin dhe projektimin e Teatrit të ri Kombëtar

04.07.2020 - 19:48

Bashkia e Tiranës ka hapur një tender me vlerë 60 milionë lekë për projektin e Teatrit Kombëtar.

Gara u hap ditën e premte dhe mbyllet më 14 korrik. Shuma 60 mln lekë do të shpenzohet për studimin dhe projektimin e Teatrit të ri Kombëtar. Lloji i procedurës së prokurimit është klasifikuar si shërbim konsulence dhe afati kohor i realizimit të studimit dhe projektimit të godinës.

Por pikëpyetja që ngrihet lidhet me faktin nëse kompania që do të fitojë tenderin do të ketë si bazë projektin e arkitektit danez, Bjarke Ingels, apo do të bëhet një projekti i ri?

Kryebashkiaku Erion Veliaj u shpreh pak kohë më parë se godina e Teatrit të ri Kombëtar do të ndërtohet mbi projektin i ideuar nga arkitekti Bjarke Engels, ndërsa do të detajohet. Sa i përket financimit, Veliaj tha se teatrin do ta bëjmë me kredi.

Godina e Teatrit Kombëtar u shemb në datë 17 maj, ndërsa u shoqërua me protesta nga një grup artistësh të mbështetur nga PD-ja.