MENU
klinika

Kombet e Bashkuara japin zgjidhjen e shpëtimit ekonomik

“Garantoni para ‘cash’ për qytetarët”

23.07.2020 - 16:25

Vendet më të varfëra në botë duhet të konsiderojnë nisjen e një programi masiv të shpërndarjeve të parave “cash”, me vlerë sa 465 miliardë dollarë për të ndihmuar në ngadalësimin e përhapjes së koronavirusit, sipas një raporti të botuar të enjten nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim.

“Është urgjente dhe e drejtë të sigurosh para rezistente ndaj goditjes” në formën e fletushkave të përkohshme të parave të gatshme, thuhet në raport.

Dhënia e pagesave në para të qytetarëve do të lejojë që 3 miliardë njerëz të qëndrojnë në shtëpi nga puna, duke ngadalësuar përhapjen e virusit në vendet në zhvillim, ku ofrimi i kujdesit shëndetësor shpesh është më pak i përhapur.

Raporti propozoi tre mënyra të mundshme për krijimin e të ardhurave themelore në vendet e varfëra, të cilat do të kushtonin të paktën 200 miliardë dollarë, dhe sa 465 miliardë dollarë.

-Top-up mbi të ardhurat mesatare ekzistuese deri në një kufi ekonomik të cenueshmërisë në secilin vend – kushton 199.9 miliardë dollarë.
-Transferimi i një shume të ndjeshme ndaj ndryshimeve ndër-vendore në standardin mesatar të jetesës – kushtojnë 257 miliardë dollarë.
-Transferime unike të shumave, pavarësisht nga vendi ku jetojnë njerëzit – kushtojnë 465 miliardë dollarë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNKonsorciumi që çon në arbitrazh qeverinë shqiptare

Edhe 100 milionë euro gjobë nga arbitrazhi?!

Shtyrje e ngrirjes së pagesave

G7 vendos për borxhin

Dominon fasoneria dhe ndërtimi

Ku punësohen të huajt në Shqipëri?

Raporti për mirëqënien në Shqipëri

“Pasuria orientohet tek shtresa e mesme”