MENU
klinika

"Kush kthehet në Shqipëri para 4 gushtit..."

Greqia del me njoftimin e ri për punëtorët sezonalë

20.07.2020 - 12:11

Qeveria greke ka rishqyrtuar masat për pandeminë, midis të cilave edhe ato që kanë të bëjnë me dy pikat kufitare të hyrjes nga Shqipëria, Kakavija dhe Kapshtica.

Kështu sipas zëdhënësit të qeverisë, prej datës 23 korrik, të gjithë shtetasit grekë si dhe minoritarët që kanë lejen e homogjenit duhet edhe ata të plotësojnë formën përkatëse të hyrjes.

Këshillohen gjithashtu qytetarët grekë të shmangin vizitat në vendet e rënduara nga virusi. Gjithashtu për punëtorët sezonalë shqiptarë që ndodhen në Greqi dhe largohen për në Shqipëri para 4 gushtit, nuk do të kenë më të drejtë hyrjeje në Greqi deri në një urdhër të ri.

Dokumentacioni, emigrantët në Greqi në kaos

Radhë të gjata në konsullatë/ Shtyrja e afatit të pasaportës

Rritet papunësia, më e theksuar tek të rinjtë

Shifrat: Përsëritet “kriza greke”?

Lajm i mirë për punëtorët sezonalë

Greqia/ Leja e qëndrimit shtyhet me 90 ditë

Skanim shqiptarëve në Kakavijë

Greqia bën 2000 teste për Covid-19 në 24 orë