MENU
klinika

Ja kushtëzimet për të shkuar në Greqi dhe Malin e Zi!

Kufizimet nga koronavirusi/ Lëvizje e lirë me Kosovën e Maqedoninë

06.07.2020 - 13:28

Per shkak te situates se krijuar nga koronavirusi dhe rritja e rasteve te te prekurve, Policia e Shtetit informon gjithe te interesuarit se ne cilat vende shqiptaret mund te levizin te lire dhe kushtet qe duhet te plotesohen per rastet e tjera.

Perjashtim bejne sigurisht vendet e tjera të zonës Schengen, (BE) pasi nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.

Detajet:

Policia e Shtetit njofton se situata e kufizimeve të lëvizjes së shtetasve në kufi, paraqitet:

• me Kosovën lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

• me Malin e Zi mund të lëvizin vetëm personat që posedojnë një dokument të lëshuar nga laboratorët e akredituar të testimit të COVID-19, jo më shumë se 48 orë më parë, ku vërtetohet se rezultojnë negativ në testin PCR. Nëse ēshtë njē grup mbi 10 vetē, testi kryhet nga autoritetet malazeze në kufi;

• me Maqedoninë e Veriut lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

• me Greqinë lejohet kalimi për shtetasit e pajisur me leje qëndrimi dhe ata të pajisur me pasaporta greke, kamionë dhe për rastet të autorizuara nga autoritetet shtetërore greke;

• me vendet e tjera të zonës Schengen nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.

Për të udhëtuar drejt Shqipërisë kufiri ēshtë i hapur pēr të gjithë shtetasit e huaj apo shqiptarë, sipas rregullave në fuqi.