MENU
klinika

"Gorica"

Mbishkrimet e fshehura në shtëpitë-muze

02.07.2020 - 14:47

         “Gorica” në Berat po ndryshon pamje, pas ka nisur restaurimi i shtëpive në këtë lagje muzeale.  Restaurimet e shtëpive me arkitekturë të veçantë, po nxjerrin në dritë mbishkrime të hershme.


Në shtëpinë Bullari është gjetur një mbishkrim i vitit 1856. Sikur tregon restauruesi, mbishkrimi tregon se objekti i është nënshtruar rikonstruksionit në atë kohe.

&https://youtu.be/AwZDOOAPDM8;

“Kemi datën dhe vitin e rikonstruksionit të fundit që i është bërë banesës. Mund të ketë qenë tërmet… Gojëdhëna, janë” – tha ai.

Drejtori i monumenteve të kulturës në Berat, Eugen Kallfani, tregoi detaje të punës në këtë monument kulture të kategorisë së parë. Një tjetër objekt i rëndësishëm që është restauruar është banesa e Buzho Fillerit, ku është zbuluar një ornament i shekullit XIX.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Si dhanë jetën për Shqipërinë në Betejën e Galipolit…

‘Shqiptari është më besnik se qeni

Çfarë ndodhi në kampin e Tepelenës?

“Enveri do na çonte në Siberi!”