MENU
klinika

Pipero për Covid 19

“Prek trurin, nuk po sillet si virusi respirator!”

11.07.2020 - 18:42

Mjeku Pëllumb Pipero ka dhënë shpjegime të reja mbi pandeminë. Nga studioja e “News 24”, ai rrëfeu se koronavirusi i ri nuk po sillet si një virus i zakonshëm respirator dhe se ka parë raste që godet në fillim trurin.

“Covid-19 sjell koagulimin e gjakut, shkakton koagola në të gjithë trupin, kjo mund të sjellë infarkt të trurit, zemrës, probleme të mëlçisë. Ca thonë se dëmtimet që le në veshka janë të pariparueshme.

Ajo që mund të them është se Covid-19 nuk po sillet si virus respirator. I pari dëmtohet truri, shkakton konfuzion mendor, të folurit përçart, jep pagjumësi, pra ndodh dëmtim i qelizës së trurit nga virusi.

Kemi pasur tre raste pacientësh ku e kemi vërejtur një gjë të tillë, jep dëmtime të qelizave trunore. Kemi 6 apo 7 muaj me këtë virus, nuk dimë për sa kohë organet ngelen të dëmtuara prej tij, nuk dimë edhe nëse lë apo nuk lë imunitet. Duhet të kalojnë 18 deri në 24 muaj që të kemi të dhëna më të qarta”, u shpreh Pipero.