MENU
klinika

Ndërrimi i lojërave për Pakistanin

RT/ Zbulohet një rezervuar i ri nafte dhe gazi

15.07.2020 - 12:12

Grupi i madh energjetik i Pakistanit MOL ka njoftuar zbulimin e një rezervuari të ri të naftës dhe gazit në Qarkun Kohat të Khyber Pakhtunkhwa. Zbulimi mund të lehtësojë besimin e rëndë të vendit në importet e energjisë.

“Jam i lumtur të njoftoj që kemi bërë një zbulim tjetër në Pakistan,” tha Berislav Gaso, EVP për eksplorimin dhe prodhimin e MOL Group. “Ky zbulim i ri ka një shfaqje të rrezikut të rrezatimit në një rezervuar më të thellë në Tal Bllok [një fushë nafte dhe gazi e vendosur në Qarkun Kohat të Pakistanit], duke i kthyer mundësitë e reja përmbys. Zbulimi The Mamikhel South-1 gjithashtu do të ndihmojë në përmirësimin e sigurisë energjetike të vendit nga burimet indigjene,” shtoi ai.

MOL ka 21 vjet që po funksionon me sukses në Pakistan, pasi ka bërë 13 zbulime të naftës, gazit dhe kondensatës atje.

“Testi i mirë ka treguar 3.240 fuçi kondensate në ditë, 16.12 mmscf [milion metra kub standarde] gaz në ditë dhe 48 fuçi ujë në ditë,” tha Pakistan Oilfields Limited, i cili ka një interes pune para-komercial prej 25 përqind në Blloku Tal.

Statistikat tregojnë se Pakistani prodhonte 85,000 fuçi naftë në ditë në Mars 2020. Sidoqoftë, vendi plotëson rreth 80 përqind të kërkesës së saj për naftë përmes importeve. Në mënyrë të ngjashme, prodhon më pak se katër miliardë metra kub gaz në ditë (bcfd) kundër shtatë bcfd të kërkuara. Vendi plotëson pjesërisht kërkesën lokale përmes importeve dhe administron kërkesën totale duke kryer ngarkesë për industri.

Sipas Byrosë së Statistikave në Pakistan, importi i energjisë në vend qëndroi në 9.8 miliardë dollarë, që përbënte rreth një të katërtën e totalit të importeve prej 40.86 miliardë dollarë në 11 muajt e parë (korrik-maj) të vitit të kaluar fiskal (FY20).

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Më shumë falimentime se vrasje...

“Nuk është krizë shëndetësore, por ekonomike”