MENU
klinika

Ja kur do të mbahen

Zgjedhjet në universitete/ Mbyllet zyrtarisht afati i regjistrimit të kandidatëve

05.07.2020 - 18:54

U mbyll sot në orën 16:00 afati zyrtar për regjistrimin e kandidatëve për zgjedhjet në universitete.

Në Universitetin e Tiranës janë 3 kandidatët për rektor, Artan Hoxha, Mimoza Hafizi dhe Kozeta Sevrani, të cilët shpallën kandidaturën pasi Ministria e Arsimit dhe Sporteve përcaktoi 30 qershorin si datën e mbajtjes së zgjedhjeve.

Por ndërsa kjo datë u kundërshtua nga shumë akademikë, duke u nisur nga situata e krijuar me përhapjen e pandemisë, duket se qeveria nuk i ka marrë parasysh.

Më herët edhe rektori aktual Mynyr Koni vendosi të mos njohë Këshillin Institucional Zgjedhor si të ligjshëm. Ai shkarkoi nga detyra 5 anëtarët e KIZ, ndërkohë që Senati i UT-së është shprehur se këta të fundit duhet të ushtrojnë mandatin deri në përfundim të zgjedhjeve.

Nga Bill Gates, tek lidhja e rrjetit 5G me koronavirusin

Rritja e teorive të komplotit rrezikon të minojë Ballkanin

Një ministri e tërë... "Kulture"!

Gjellë pa shije, me pak erëz “UNESCO”

(Nga cikli: Leter e hapur nga Diaspora)/ Nga Përparim Gjeka

Kush duhet të na udhëheqë?

“Një mijë amerikanë po vdesin çdo ditë”

VIDEO virale / Gazetari gozhdon Donald Trump, që humbet toruan