MENU
klinika

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku

A janë zgjedhjet, zgjidhje për Kosovën?

06.08.2020 - 19:26

Cilado qeveri e ardhëshme kosovare që do varet, e në veçanti kushtëzohet edhe (aq më keq!) diktohet nga kërkesat “shtesë” jashtë Kosove (në rastin tonë nga ATO të Serbisë, përmes listes “SRPSKA”) është e dështuar!

Arsyet:
1. Në asnjë vend, në asnjë shtet të botës me çfardo rregullimi qoftë ai, pakicat me vetëm 5% s’munden, s’duhet dhe s’bënë t’a kushtëzon (lexo; shantazhon!) 95% tjetër!
2. Asnjë obligim ndërkombëtar s’do mund të realizohet pa kompromise tjera të dhimbshme në horizont…
3. Çka është edhe më e rëndësishme, me qeverinë aktuale konjukturale s’do ketë asnjë garancion as për; sigurinë shtetërore, as për zhvillim ekonomik, as për privatizim, as për pandeminē shqetësuese, as për Marrëveshje (eventuale) me Serbinë, e as avokim të denjë të ndaj aluzave të pretenduara që i ka ngritë Gjykata Speciale. Andaj partitë opozitare (VV dhe PDK-ja) duhet të reflektojnë më shumë për interesa shtetërore, se sa për kapriçio e sedra personale…