MENU
klinika

Sistemi është shumë më superior...

Krijohet inteligjenca artificiale e pajisur me ‘imagjinatë’

12.08.2020 - 20:12

Babylon App, shërbimi online për shëndetin, ka krijuar një algoritëm inteligjence artificiale që ka ‘imagjinatë’.

Një studim krijoi ekuivalentin robotik të imagjintës njerëzore, arsyetimin rastësor, te një program kompjuterik.

Kjo instalon elementin e të menduarit jashtë kornizave te sistemi dhe kjo e lejon atë të konsiderojë simptomat e ndryshme që mund të shihte nëse pacienti do të kishte sëmundje të tjera nga ajo që po konsideron.

Sistemi është shumë më superior krahasuar me paraardhësin dhe mjekët do të kenë një ndihmë shumë të madhe.