MENU
klinika

RT/ Çfarë do të përfitojnë dy vendet?

Kur do të jetë gati ura e parë që lidh Kinën me Rusinë?

13.08.2020 - 13:05

Ura hekurudhore e shumëpritur ndërkufitare që lidh Rusinë dhe Kinën përtej lumit Amur është planifikuar të vihet në punë në tremujorin e parë të vitit 2022, njoftuan autoritetet në rajonin autonome hebreje të Rusisë.

Struktura 2,209 metra e gjatë (1.4 milje) do të lidhë Lindjen e Largët të Rusisë me provincën më veriore të Kinës Heilongjiang. Ura e Nizhneleninskoye (Rajon Autonome Hebre) deri në Tongjiang (provinca Heilongjiang) do të jetë ura e parë hekurudhore midis dy vendeve. Pritet që të sjellë tregti bilaterale në nivele të reja.

Kina ka përfunduar tashmë ndërtimin e pjesës së saj të strukturës. Sa i përket palës ruse, guvernatori i përkohshëm i rajonit, Rostislav Goldstein tha më herët se “do të ishte e preferueshme që të përfundoni të gjitha punët në kohë, pra në tremujorin e parë të 2021.”

Ndërtimi i urës ndërkufitare filloi zyrtarisht në vitin 2016, pas 28 vjet bisedimesh. Ura e re dhe infrastruktura e saj e lidhur do të jetë e gjatë 19.9 km (12.4 milje). Rreth 6.5 km (4.1 milje) prej urës dhe kryqëzimeve rrugore do të shtrihen në Kinë, dhe 13.5 km e tjera (8.4 milje) do të vendosen në Rusi, sipas agjencisë së Kinës CNS.

Seksioni autostradë i urës mbi lumin Amur ka përfunduar vitin e kaluar. Do të lehtësojë shumë tregtinë midis dy vendeve, pasi rruga do të jetë afro 3.500 km (2,175 milje) më e shkurtër se më parë. Rusia planifikon të eksportojë xeheror hekuri, qymyr, plehra minerale, lëndë druri dhe mallra të tjera përmes lidhjes me Kinën.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN