MENU
klinika

BE-Kosovë/ Ndihma financiare prej 100 mln eurosh

Miratohet Projektligji për Ratifikimin e Marrëveshjes së huasë

10.08.2020 - 12:48

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miraturar Projektligjin për Ratifikimin e Marrëveshjes së huasë ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Kosovës për ndihmën makro-financiare për Kosovën, raporton Express.

Me miratimin e këtij projektligji, e cili do të procedohet për miratim në Kuvendin e Republikës së Kosovës, do të fillojë realizimi i ndihmës makro-financiare në shumën maksimale prej 100 milionë eurosh në formë të huasë.

“Kjo ndihmë është aprovuar edhe në Parlamentin Evropian dhe në Këshillin e Evropës, pas kërkesës së Qeverisë së Kosovës për ndihmë makro-financiare nga Bashkimi Evropian në lidhjen me pandeminë COVID-19 në prill të këtij viti”, thuhet në njoftimin e ZKM’së./Gazeta Express

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Qeveria miraton objektivat/ "S'ka ndryshim kufijsh"

“Do marrim dialogun në dorë në bashkëpunim me SHBA dhe BE”