MENU
klinika

Zgjedhjet e së dielës në Mal të Zi

Paralajmërohet “zjarrvënie” ruso-serbe

27.08.2020 - 07:46

Drejtori i Administratës së Policisë Malazeze, Veselin Veljoviç, pretendon se ata kanë të dhëna operative që individë dhe grupe planifikojnë të shkaktojnë incidente dhe trazira në ditën e zgjedhjeve parlamentare të dielën, 30 gusht.

“Gjetjet tona tregojnë se këta njerëz, përmes rrjeteve sociale dhe kanaleve të tjera, mesazhojnë që qytetarët të dalin në rrugë gjatë votimit dhe pasi mbyllen sondazhet, të shkaktojnë trazira dhe prishin rendin publik,” tha Veljoviç në një deklaratë.

Veljoviç thotë se policia në të gjitha qytetet do të veprojë me vendosmëri dhe me përgjegjësi, dhe ata që përpiqen të tregojnë, siç shprehet ai, “sjellje shkatërruese dhe ekstreme, të shkaktojnë paqëndrueshmëri civile dhe shkelin rregullat ligjore, do të parandalohen dhe do të mbajnë përgjegjësi”.

“Unë u bëj thirrje qytetarëve që të gjithë të ndajnë përgjegjësinë dhe të ruajnë vlerat qytetare dhe civilizuese të bashkësisë shoqërore, si një e mirë dhe interes i përbashkët i secilit individ dhe familje,” tha Veljoviç.

Presidenti i Lidhjes së Social Demokratëve të Vojvodinës, Nenad Canak, foli në të njëjtën temë, duke thënë se ideja evropiane në Ballkan po mbrohej në zgjedhjet në Mal të Zi të dielën, dhe vlerësoi se opozita “pro- Serbisë së Madhe dhe pro-Kremlin” po përgatiste incidente.

“Mali i Zi duhet të mbetet një fener i mendimit pro-perëndimor dhe pro-evropian. Ky është saktësisht lloji i Malit të Zi që nuk i përshtatet interesave të Kremlinit, d.m.th., elita politike që drejton tani Rusinë, kështu që kam frikë se do të hasim incidente natën midis të dielës dhe të hënës. Një skenar i tillë tashmë është njoftuar nga forcat opozitare pro-serbe dhe pro-Kremlin në Mal të Zi “, tha Canak.