MENU
klinika

RT/ SHBA do mbyllë një vit të vështirë

Prodhimi i naftës/ Parashimikmet zhgënjejnë sërish

13.08.2020 - 11:13

Prodhimi i naftës së papërpunuar amerikane do të bjerë mesatarisht në 990,000 fuçi në ditë, sipas Administrimit të Informacionit të Energjisë, për një mesatare prej 11.26 milion bpd.

Kjo është një humbje shumë më e madhe nga sa priste agjensia gjatë parashikimit të saj të mëparshëm të bërë në Outlook Afatshkurtër të Energjisë në korrik.

Në korrik, EIA kishte parashikuar se prodhimi i naftës së papërpunuar në Shtetet e Bashkuara do të binte mesatarisht me 620,000 fuçi në ditë për vitin e plotë 2020.

Vërejtje? Që STEO e Gushtit “mbetet subjekt i ngritur i niveleve të pasigurisë sepse përpjekjet lehtësuese dhe rihapëse në lidhje me koronavirusin e romanit 2019 (COVID-19) vazhdojnë të zhvillohen,” paralajmëroi EIA.

Supozimet për STEO të këtij muaji u bazuan në parashikimet makroekonomike nga IHS Markit, i cili supozon se PBB ra 5.2 përqind në H1 2020, dhe do të rritet nga Q3 2020 deri në vitin 2021.

Përveç pamjes së zvogëluar të prodhimit të naftës në SH.B.A., STEO sheh nivele të larta të inventarit të papërpunuar dhe kapacitet të tepërt të prodhimit si një zvarritje e çmimeve të naftës në muajt e ardhshëm.

Vlerësimi i VNM-së për prodhimin global të karburanteve të lëngshëm hyri mesatarisht 91.8 milion fuçi në ditë në Q2—.6.6 milion bpd më pak se të njëjtën periudhë në vitin 2019, i nxitur nga kuotat e prodhimit për OPEC dhe zvogëluar prodhimin në Shtetet e Bashkuara për shkak të çmimeve të ulëta të naftës .

EIA, megjithatë, po pret që prodhimi amerikan të jetë mesatarisht 11,14 fuçi në ditë vitin e ardhshëm, një rënie e vogël sesa ajo që parashikonte muajin e kaluar. Kjo pasi kërkesa e SHBA për naftë vitin e ardhshëm pritet të zmbrapset nga 1.57 milion ppd deri në 20.03 milion bpd.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Fuqia e SHBA po rritet

“Mbreti” i ri i naftës

Një kundërshtar i përbashkët nuk mjafton...

Aleanca Kinë-Rusi është thjesht një iluzion…