MENU
klinika

E thotë eksperti i njohur në gjithë botën

Vezët nuk duhen futur te dera e frigoriferit, ja çfarë shkakton!

13.08.2020 - 08:09

Të gjithë jemi duke bërë një gabim të madh, me një veprim që e kemi mesuar prej kohësh dhe e zbatojmë sa herë blejmë vezë.

Te gjithe i fusim ato tek dera e frigoriferit, ne vendin e caktuar.

Por jo, jemi gabuar!

Sipas eksperteve të ushqimit, ndryshimet e temperaturës të shkaktuara nga hapja dhe mbyllja e shpeshtë e frigoriferit bëjnë që vezët të prishen më shpejt.

Eksperti i ushqimit Vlatka Lake, rekomandon se vezët duhet të futen tek raftet, në frigorifer menjëherë pas blerjes dhe madje edhe në pjesën më të ftohtë të tij.

Sigurisht, në shumë vende të tjera i vendosin edhe në kuzhinë në temepraturën e ambientit.