MENU
klinika

Falsifikimi i zgjedhjeve

BE: Presidenca e Lukashenkos nuk ka asnjë legjitimitet demokratik

24.09.2020 - 09:18

Betimi i Aleksander Lukashenkos nuk ka asnjë legjitimitet demokratik pasi Bashkimi Europian nuk i njeh rezultatet e falsifikuara të zgjedhjeve presidenciale bjelloruse, deklaroi Përfaqësuesi i Lartë për Politikën e Jashtme të unionit, Javier Borrell në një shënim.

Borrell riafirmon mbështetjen e plotë të Bashkimit Europian për qytetarët bjellorusë, të cilët vazhdojnë të protestojnë si edhe përsëriti të drejtën e tyre për t’u përfaqësuar nga ata që zgjedhin lirshëm përmes zgjedhjeve të reja gjithëpërfshirëse, transparente dhe të besueshme.

Siç dihet, presidenti Bjellorus u betua dje dhe mori detyrën për herë të gjashtë në krye të vendit.

Ceremonia u mbajt e fshehtë deri në momentin e fundit.