MENU
klinika

Lëviz me 4 “këmbë” dhe shihet me mikroskop

Disa mikro-robotë mund të luftojnë qelizat kancerogjene

30.09.2020 - 09:41

Shkencëtarë në Universitetin Cornell njoftojnë se kanë krijuar një mikro-robot i cili lëviz përmes katër “këmbëve” dhe mund të shihet vetëm me mikroskop.

Sipas raportimit të BBC, shkenctarët për me pak se një javë mund të krijojnë një milion robotë, ndërsa “këmbët” e tyre mund të lëvizin duke përdorur dritën laser.

Itai Cohen dhe Paul McEuen shpresojnë se këto mikro-robotë do të shërbejnë për terapi mjekësore në të ardhmën, ndërsa kanë shtuar se janë mjaft të vegjël për tu injektuar në trup, duke u projektuar për shkatërrimin e qelizave kancerogjene.

Ata janë mjaft të vegjël për t’u injektuar në trup dhe mund të projektohen për të shkatërruar qelizat kancerogjene.