MENU
klinika

Kontrata mbaron në fund të 2020...

Adobe Flash gjen fundin tij në Windows 10

28.10.2020 - 11:51

Mbështetja e Windows 10-ës për Flash zyrtarisht mbaron në fund të vitit dhe nuk do të marrë më përditësime as për Intel Explorer e as Edge pas Dhjetorit.

Microsoft ka lëshuar një përditësim në Windows 10 i cili eliminon Flash dhe parandalon instalimin e tij duke i hapur rrugë shuarjes së softuerit plotësisht në 2021.

Microsoft ka lëshuar një përditësim në Windows 10 i cili eliminon Flash dhe parandalon instalimin e tij duke i hapur rrugë shuarjes së softuerit plotësisht në 2021.

Por përditësimi KB4577586 eliminon vetëm versionin Flash të përfshirë me Windows 10-ën, dhe jo Flash që instalohet nga vetë përdoruesit. Gjithashtu nuk heq Flash nga Microsoft Edge apo shfletuesit e tjerë.

Mbështetja e Windows 10-ës për Flash zyrtarisht mbaron në fund të vitit dhe nuk do të marrë më përditësime as për Intel Explorer e as Edge pas Dhjetorit.

Versioni i fundit i Edge, që përdor motorin e Chrome, do të humbasën Flash në Janar të 2021. Muajin e kaluar Microsoft publikoi një afat kohor për eliminimin e plotë të Flash duke thënë se pas 2021 përdoruesit do të kenë një mjet të disponim për të fshirë Flash.

Pas disa muajsh do të bëhet i rekomanduar. Në Verën e 2021 Microsoft do të heqë Flash nga strukturat e zhvilluesve, ndërfaqes e përdoruesve dhe pothuajse nga pjesë e Edge dhe Internet Explorer.

Google gjithashtu i jep fund mbështetjes për Flash në Chrome në Dhjetor. Edhe vetë Adobe nuk do ta mbështesë më pas Dhjetorit.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ndahen rrugët e tij me Microsoft

Sistemit operativ Windows 7 i vjen fundi!