MENU
klinika

Kryesuesi, vetëm 12’ para ndjekësve

Sot etapa e 20-të, vendimtare për “Giro D’Italia”

24.10.2020 - 10:24

Etapa e 19-të e edicionit të 103 të Xhiros së Italisë u shënua nga polemika, me rrugën e zvogëluar për shkak të një proteste. Cerny u gëzua në vijën e finishit në Asti, ndërsa klasifikimi i përgjithshëm nuk ka ndryshuar, Kelderman mbetet lider me 12″ para Hindley dhe 15″ mbi Geoghegan Hart.

Emrat e mëdhenj do të masin energjinë e mbetur në ngjitjet e fraksionit të parafundit para provës kohore përfundimtare. Skenë alpine me mbi 3500 metra lartësi, 190 km. Faza Alba-Sestriere është modifikuar me anulimin e Agnello, Izoard dhe Monginevro, përndryshe do të ketë ngjitje të trefishtë në Sestriere.

Pas një faze afrimi nga Alba në Pinerolo, ngjitja shumë e gjatë dhe e pedalueshme fillon për kalimin e parë në Sestriere (kategoria e dytë GPM, pa kaluar vijën e finishit).

Zbritja në Cesana Torinese për të shkuar në Sestriere përmes Sauze di Cesana. Më pas kalojmë vijën e finishit, kategorinë e parë GPM. Prejardhje e re në Cesana Torinese për një xhiro të dytë të qarkut dhe mbërritjes përpjetë në Sestriere (përsëri kategoria e parë GPM).

Xhiro e Italisë mbyllet nesër në Milano, por vendimtare është gara e sotme, pasi nesër vështirë të kemi përmbysje në 15.7 km, që është garë kronometër. Xhiro e Italisë nisi në Sicili dhe përfundon në Milano me një total prej 3498 km.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN