MENU
klinika

Macron bën parashikimin e frikshëm

“Virusi do të qëndrojë të paktën deri në verën e ardhshme”

24.10.2020 - 13:28

Presidenti i Francës Emmanuel Macron është shprehur se virusi do të qëndrojë deri në verën e vitit të ardhshëm.

Teksa ka folur mbi situatën e pandemisë ai është shprehur se masat dhe do të qëndroj deri në momentin që rastet ditore të bien në 3000 ose 5000 mijë.

“Masat mund të qetësohet kur infeksionet e reja bien përsëri në mes të 3,000 dhe 5,000 në ditë,” tha Macron, një nivel infeksioni që u pa për herë të fundit në fund të Gushtit.

Ndërkohë kreu i një grupi spitalor në Paris, Martrin Hirsich paralajmëroi se vala e dytë e infeksioneve mund të jetë më e keqe se e para.

“Ka pasur një perceptim në muajt e fundit që një valë e dytë nuk ekziston, ose se është një valë e vogël. Situata është e kundërta,” i Hirsch.

Gjatë ditës së djeshme në Farncë 298 persona e humbën jetën nga koronavirusi, ndërsa u shënuan 40.000 raste të reja.

"Ka rënie të lehtë të shtrimeve në spital"

Brataj: Vdekshmëria është ulur me 50 %

Palmer ‘porosi’ për Gjykatën Kushtetuese, SPAK-un dhe…

“BE do të ndjekë me kujdes se çfarë ndodh në Shqipëri”