MENU
klinika

Nga Russian Today/ Kërkesa e Washington

“Deutsche Bank të përfundojë biznesin e saj në Rusi”

27.11.2020 - 13:26

Jashtë vëzhguesve të caktuar nga autoritetet shtetërore të Nju Jorkut kanë rekomanduar që huamarrësi më i madh i Gjermanisë, Deutsche Bank, duhet të pushojë së bëri biznes në Rusi, për të shmangur rreziqet e mundshme të lidhura me praktikat e paligjshme.

Deutsche Bank thuhet se po planifikon të zgjerojë biznesin e saj rus, pavarësisht një skandali të lidhur me rastet e pastrimit të parave, dhe një seri gjobash të majme për mosveprimin ndaj tyre.

Thirrja nga firma ligjore me qendër në Çikago Jenner & Block erdhi ndërsa përpjekjet e ndërmarra nga filiali i bankës në Rusi kundër praktikave të pastrimit të parave u konsideruan të pamjaftueshme, sipas burimeve të lidhura me këtë çështje siç citohet nga Wall Street Journal. Monitoruesit thuhet se thanë se Deutsche Bank ka një rrezik të lartë të ndjekjes penale nëse vazhdon të bëjë biznes në Rusi.

SHBA vendosi një orë mbi aktivitetin financiar të degës së Deutsche Bank në Rusi pasi një nga huadhënësit më të mëdhenj në botë u gjobit me 425 milion dollarë nga Departamenti i Shërbimeve Financiare të New York-ut dhe 163 milion £ nga Autoriteti i Sjelljes Financiare të MB, në lidhje me pastrimi i 10 miliardë dollarëve nga Rusia.

Agjencia e monitorimit nuk ka të drejtë ligjore të diktojë politikën e bankës. Sidoqoftë, vëzhguesit mund t’i kalojnë informacione vëzhguesit financiar të New York-ut, i cili është në gjendje të vendosë gjoba dhe të vendosë sanksione.

Në fillim të këtij viti, rregullatorët amerikanë dyshuan Deutsche Bank për lehtësimin e më shumë se gjysmës së 2 trilionë dollarëve të transaksioneve të dyshimta në të gjithë botën që u nënshkruan midis 1999 dhe 2017.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Nga Russian Today/ Nuk pyet pë sanksionet e SHBA

Venezuela vazhdon t’i shesë naftë Kinës