MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

A shakton deodoranti kancer gjiri?

25.01.2021 - 11:06

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja:A shakton deodoranti kancer gjiri?

Mjeku: Vitet e fundit është vënë re një rritje e grave që nuk përdorin antijdersë dhe deodoarant pasi besojnë se aluminin dhe përbërësit e tjerë të këtyre dy produkteve depërtojnë në lëkurë dhe parandalojnë tërësisht që toksinat të dilnin nga trupi. Sidoqoftë, eksperimentet kanë treguar që kimikate të tilla formojnë vetëm “priza” të përkohshme brenda kanalit të djersës që ndalojnë ose ngadalësojnë rrjedhën e djersës, por më vonë derdhen me derdhjen natyrore të qelizave të lëkurës. Megjithatë studimet e deritanishme nuk kanë gjetur ndonjë provë të saktë që lidh deodorantët me rritjen e rrezikut të kancerit të gjirit.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.