MENU
klinika

"Krishti" dhe "Shën Mëria"

Interpoli i rikthen dy ikonat kishës greke

22.01.2021 - 16:59

       Dy ikonat e Krishtit dhe Virgjëreshës Mari, pikturuar përkatësisht më 1735 dhe më 1785, u dorëzuan pranë ambasadës greke në Bejrut, për t’u dërguar më pas, në Greqi.


Ministria e Kulturës në Greqi, theksoi në një njoftim, se të dyja ikonat u vodhën në vitin 2006, së bashku me objekte të tjera, nga kisha e ”Aghia Triada”, në Oksia, Karditsa, ku ishin kataloguar.

Ikonat, ishin klasifikuar në bazën e të dhënave mbi veprat artistike në kërkim nga Interpoli.

Në tetor 2020, dy ikonat u gjetën nga një arkeolog, gjatë verifikimit të listës së ankandit që do të mbahej në Dyseldorf.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ikonografia perandorake

“Mbledhja e Kryeengjëjve”

Katedralja "Ringjallja e Krishtit"

“Në zemër të Krishtit” në Korçë