MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Pse është e vështirë marrja e magnezit?

26.01.2021 - 10:54

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Pse është e vështirë marrja e magnezit?

Mjeku: Në sajë të metodave moderne bujqësore nëpërmjet përdorimit të plehrave kimike, pesticideve, insekticideve zhyten në tok, toka varfërohet ndjeshëm nga përmbajtja e mineraleve. Sipas disa studimeve, deri në 80% e njerëzve kanë mungesë magnezi.

Ushqimet organike mund të kenë shumë magnez, nëse janë rritur në tokë të pasur me lëndë ushqyese, por është shumë e vështirë për ta përcaktuar këtë. Vlen të theksohet se është thuajse e pamundur që të merrni mbidozë magnezi, për shkak të sasisë së pakët të këtij minerali.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.