MENU
klinika

Prania e ngricave në rrugë dhe bora

Shtatë këshilla për drejtuesit e automjeteve

17.01.2021 - 08:31

Për shkak të motit të ftohtë, në shumë akse rrugore në vend ka prani të akullit.

Drejtoria e Autoritetit Rrugor Shqiptar jep disa këshilla për drejtuesit e automjeteve që të kenë kujdes në rrugë.

Këshillat:

Udhëtoni me kujdes gjatë dimrit!

UDHËTONI ME KUJDES në ditët me mot të acartë!

🚗🌨❄️☃️

✅Verifikoni që sistemet e ngrohjes së kabinës, xhamave dhe pasqyrave funksionojnë në mënyrën e duhur!

✅Përdorni antifreeze për sistemin e ftohjes së motorit!

✅Qarkulloni vetëm me goma të përshtatshme për stinën e dimrit!

✅Mbani gjithnjë në makinë mjetet e domosdoshme për qarkullimin në temperatura ekstreme (zinxhirë, pastruese për akullin e xhamave, etj.)

🌨Kur ka dëborë apo ngricë, koeficienti i fërkimit me asfaltin ulet ndjeshëm. Ruani distancë sigurie shtesë nga mjeti që ju paraprin!

⚠️Mos kryeni manovra të nxituara veçanërisht në prani të dëborës!

‼️Tregohuni të kujdesshëm me frenimin dhe rrotullimet e timonit!

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


BBC: Stuhia më e fortë në 50 vitet e fundit...

Pas Spanjës, moti i keq do të transferohet në Ballkan