MENU
klinika

Gaboi matësi

Gafa e pafalshme, atletes i heqin rekordin

22.02.2021 - 17:27

Mund të thyesh rekordin, por nuk nuk akordohet. Dhe kjo jo për faj të atletes. Episodi i ndodhi Maria Vicentes në kërcim së gjati. Atletja spanjolle, sipas pamjeve televizive, mendohet të ketë kërcyer mbi 6 metër e 55 centimetra, që do të ishte rekord kombëtar dhe natyrisht medalje ari.

Vicente u përplas shumë në rregull, pak milimetra larg vijës së faullit dhe fluturoi si asnjëherë tjetër në karrierën e saj. Po pse nuk u regjistrua rekordi? Sepse personat që merrjen me matjen e kërcimit fshinë gjurmën e rënies në rërë pasi menduan se atletja bëri faull. Natyrisht, një gabim njerëzor, por që Vicentes i kushtoi ndoshta karrierën.

E rënë moralisht, atletja spanjolle bëri edhe dy kërcime në vetëm disa minuta, por nuk arriti të shkonte më shumë se 6 metër e 24 centimetra. Dëshpërimi ishte edhe më i madh, kur rivalja kërceu 6.51 metër dhe mori vendin e parë.