MENU
klinika

PËRBËRËSIT

Ky është antibiotiku natyral më i mirë që keni provuar ndonjëherë

02.02.2021 - 08:10

Shumë shkencëtarë dhe nutricionistë të kualifikuar ndajnë mendimin se hudhra është një ilaçet më të fuqishëm natyror të njohur për njeriun. Vetitë antibiotike janë kaq të shumta dhe ato përfshijnë ndihmën për të luftuar kundër shumë parazitëve dhe infeksioneve që mund të paraqiten. Ajo gjithashtu ka s aftësinë për të hequr qafe të dy llojet e baktereve gram-pozitive dhe gram-negative. Hudhra është një tonik i madh për pastrimin e trupit dhe përbëhet nga disa elemente që mund të ndihmojnë në rrjedhjen  e gjakut rreth trupit. Është e mrekullueshme për trajtimin e kërpudhave candida,të njohura për të shkaktuar dëme dhe njerëzit që e kanë provuar atë, kanë qenë të habitur me atë që është në gjendje të bëjë me sëmundjet e tjera kërpudhore, virale dhe parazitare. Mund të përgatisni një tonik të cilin mund ta mbani në një shishe dh eta përdorni në raste të papritura.

 

Përbërësit :

¼ filxhan qepë të copëtuar

2 speca të freskëta

2 lugë pluhur shafrani

700 ml uthull molle

¼ filxhan hudher të  copëtuar

¼ filxhan xhinxher

Përgatitja :

Vendosni një palë doreza para përgatitjes, pastaj shtoni të gjithë përbërësit përveç uthullës në një tas dhe përziejeni. Hidheni përzierjen  në një kavanoz. Pastaj shtoni uthull në vazo deri sa të mbushet. Për rezultatet më të mira sigurohuni që 2/3 e përzierjes janë të gjitha përbërësit e thatë. Lereni në një vend të thatë e të ftohtë për 2 javë dhe shkundeni disa herë në ditë. Pas 2 javësh, merrni një sitë pastaj vendosni një copë garzë në të dhe shtrydhini përbërësit së bashku. Vendoseni përsëri në një vend të ftohtë e të thatë. Nuk ka nevojë për ngrirje. Përdorni mbetjen e përbërësve të thatë për të gatuar në vend të hedhjes së tyre.

* Ky tonik mund të përdoret edhe  në sallata. Është e këshilluar që të merrni masa paraprake kur përdorni këtë tonik. Ai është shumë djegës dhe aroma është shumë e fortë. Ju mund të përdorni limon ose portokall për të lehtësuar shijen e djegies pas konsumit.

Asnjëherë mos përdorni ujë për ta holluar pasi kjo do të zvogëlojë efektin. Një lugë gjelle në ditë është e mjaftueshme për të forcuar sistemin imunitar dhe për të luftuar ftohjet. Nëse jeni të shqetësuar me sëmundje të rënda, doza juaj duhet të jetë 5-6 herë çdo ditë. Të gjithë përbërësit janë natyralë, kështu që gratë shtatzëna nuk do të kenë problem të marrin këtë tonik.

Përfitimet shëndetësore

Përveç natyrës  antibiotike, ka një efekt të dyfishtë në të cilin shkatërron të dyja bakteret e mira dhe të këqija, të cilat për fat të keq e lënë trupin tuaj të hapur ndaj infeksioneve dhe sëmundjeve të tjera. Megjithatë, çrrënjosja e baktereve të mira është shumë minimale, ndërsa funksioni kryesor është të luftojë  bakteret të rriten derisa të shpëtojnë nga mikroorganizmat e këqija dhe patogjenët. Ka shumë ushqime të tjera që mund t’i gjeni në dhe përreth shtëpisë tuaj që ofrojnë shumë përfitime shëndetësore siç do ta shihni në listën e mëposhtme.

Kjo ilaç ndihmon në trajtimin e artritit, osteoartritit, dhimbjes së prapme dhe çdo gjë që është e lidhur me nyjet, eshtrat dhe muskujt.

Qepët jane nje tjeter element popullor familjar me efekte të ngjashme, por ato nuk janë aq të fuqishme. Megjithatë, kur të dyja janë të kombinuara, kjo mund të jetë shumë efektive, por shumë e fortë. Një barishte e fortë është rrushi i cili është shumë I mirë për sinuset dhe problemet e mushkërive. Ftohjet e zakonshme zakonisht fillojnë në këto zona dhe kjo bimë është në gjendje të mbajë rrugët sinusale të hapura dhe të nxisi qarkullimin. Një barishte tjetër që mund të përdorni është xhinxheri, dhe përmban shumë enzima që janë të mira në zbutjen e inflamacionit dhe stimulon rrjedhjen e gjakut. Disa nga stimuluesit më të efektshëm të qarkullimit janë specat djegës.

Shafran i Indisë është i njohur si aroma më e shëndetshme në botë. Ajo ka shumë elementë antiinflamatorë dhe njihet gjithashtu për të parandaluar zhvillimin e demencës. I ashtuquajturi babai i mjekësisë Hipokrati pretendoi se uthulla e mollës është një e mirë e madhe  që është anashkaluar nga shumë njerëz. Përdorimi i saj ka qenë i njohur që në vitet 400 P.K  dhe është bërë nga mollë të freskëta  të pjekura dhe të fermentuara. Uthulla e mollës gjithashtu përmban pektin që ndihmon në uljen e kolesterolit  dhe rregullon presionin e gjakut.

Përveç kësaj, ajo gjithashtu stimulon nxjerrjen e kalciumit nga ushqimet dhe kaliumi që ka,është i mirë për dhëmbët dhe kockat e brishta, humbjen e flokëve dhe madje edhe hundët e lëngshme. Çështjet e tilla shëndetësore mund të shmangen duke shtuar uthull në dietën tuaj.uthulla e mollës gjithashtu njihet gjerësisht për ndihmën e saj  për humbjen e peshës.