MENU
klinika

Lidhja nëndetare të impianteve elektrike

Izraeli, Greqia dhe Qipro nënshkruajnë projektin

09.03.2021 - 11:53

Greqia, Qipro dhe Izraeli kanë nënshkruar një projekt 900 milionë dollarë për lidhjen e impianteve elektrike.
Lidhja do të kryhet përmes kabllit nëndetar dhe do të kalojë në  Mesdhe.

Projekti quhet Ndërlidhësi Eurazia dhe synimi është krijimi i një burimi energjetik emergjent në raste të jashtëzakonshme

Kapaciteti përcjellës do të jetë 1000-2000 megavatë dhe pritet që punimet të përmbyllen në vitin 2024.
Kablli do të zgjatet në 1500 km në thellësi 2700 m