MENU
klinika

Thirrja e gazetës së njohur gjermane

Editoriali i Spiegel: Merkel të japë dorëheqjen

05.03.2021 - 16:44

Gjermania është duke ecur shumë ngadalë me procesin e vaksinimit të popullsisë ndërkohë që numrat e infektimeve po rriten me shpejtësi.

Për këtë arsyeja kancelaria angela merkel si dhe ministri i shëndetësisë në qeverinë e saj janë vëë në shënjestër të medias. Gazetar e njohur gjermane.

Spiegel duke i akuzuar dhe quajtur fajtorë për dështimin me vaksinat, kërkojnë që kancelarja, të japë dorëheqjen nga detyra e bashkë me të të largohet edhe ministri i Shëndetësisë. Në fillim të pandemisë, Gjermania fillimisht u vlerësua maksimalisht për masat e menaxhimit të krizës. Por më pas kur duhet që të ndërhyjë erdhën problem.

Fillimisht kishte shumë pak maska, aktualisht vendi po ecën me ritëm breshke për vaksinimin. Së fundmi ka dalë në skenë edhe problemi i testeve të shpejta. Për këtë arsye, revista më e madhe gjermane, Spiegel ka dalë me një editorial. Ajo bën thirrje për dorëheqjen e kancelares Angela Merkel dhe ministrit të Shëndetësisë, Jens Spahn.

“Boll më”, thuhet në shkrim. Në rastin e Merkel, një dorëheqje në mes të pandemisë do të sillte një krizë politike. Për shkak se zgjedhjet e përgjithshme janë afër, situata do vështirësohej. Por për ministrin e Shëndetësisë, dorëheqja nuk është problem, thekson revista. “Spahn nuk i përket më kësaj zyre,” shkruan revista.

Gjermania po ecën shumë ngadalë me vaksinimin, për shkak se vendosi të ndjekë skemat e BE-së për blerjen e dozave. Kritikat për Merkel vijnë në një kohë kur Britania e madhe e cila ndodhi një politikë të vetën, po ecën shumë shpejt me vaksinimin dhe është duke ulur me shpejtësi edhe shifrat e infektimit.