MENU
klinika

Pas Leonardo DiCaprio-s

Një tjetër aktor i Hollywood-it bën thirrje për mbrojtjen e lumit Vjosa

23.03.2021 - 09:32

Leonardo DiCaprio ka qenë një nga zërat më fuqishëm për mbrojtjen e lumit Vjosa. Para disa ditësh ai publikoi në llogarinë e tij në Instagram një foto nga lumi Vjosa, ku njerëzit kanë shkruar me shkronja të mëdha pranë tij “Vjosa pa diga”.

“Në 25 Shtator, Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama njoftoi se projekti i digës Kalivaç u refuzua dhe se zona do të bëhet një park kombëtar. Parku Kombëtar i Lumit të Vjosa do të bëhej vendi më i madh i Evropës për ruajtjen e lumenjve që mbulon disa qindra kilometra lumenj dhe përrenj dhe mbron qindra apo edhe mijëra specie si ngjala e Evropës në rrezik global dhe flutura e Vjosa e zbuluar së fundmi.

Kjo do të ishte një arritje e madhe për Shqipërinë dhe pjesën tjetër të Evropës dhe parku mund të bëhet një model për Strategjinë e Biodiversitetit brenda kornizës së Marrëveshjes së Gjelbër. Në pritje të më shumë lajmeve të mira në lidhje me veprimet konkrete për mbrojtjen e përhershme dhe të plotë të lumenjve në Bosnjë dhe Hercegovinë, Shqipëri dhe pjesën tjetër të rajonit të Zemrës Blu të Ballkanit”, shkroi DiCaprio.

Ndërkohë kësaj nisme kaq të rëndësishme për Shqipërinë i është bashkuar së fundmi një tjetër aktor shumë i njohur i Hollywood-it. Bëhet fjalë për Edward Norton, i cili ka bërë thirrje që të gjithë të shohin dhe shpërndajnë filmin e Patagonia për mbrojtjen e lumit Vjosa.

“Lumi Vjosa rrjedh i paprekur nga burimi në det dhe grupet e komunitetit lokal në Shqipëri po bëjnë thirrje që ai të mbrohet përmes krijimit të një parku të ri kombëtar. Tregoni mbështetjen tuaj, ndani filmin e Patagonia me #VjosaNationalParkNow”, shkruan Norton në një postim.