MENU
klinika

Zbulojini

6 ushqimet më të mira për të “rrëmbyer” proteinat

08.04.2021 - 10:57

Proteinat janë shumë të rëndësishme për të pasur një jetë të shëndetshme.

Pas ujit, proteinat duhet të zënë vend të rëndësishëm në trupin tuaj. Një grua në moshë mesatare duhet të ketë rreth 46 gramë proteina në ditë, ndërsa një burrë me moshë mesatare këshillohet të ketë 56 gramë proteina.

Si çdo ushqim tjetër, edhe konsumimi i proteinave duhet kontrolluar. Zakonisht masa e proteinave të konsumuara duhet të jetë e llogaritur në bazë të peshës trupore dhe aktivitetit fizike. Për këtë mirë është të bazohemi tek rekomandimet e prodhuesve. Ndërkohë, personat që kanë probleme shëndetësore paraprakisht duhet të konsultohen me mjekun e tyre.

Por cilat janë ushqimet e preferuara ku vjen puna tek proteinat dhe sa gram na japin konkretisht ato?

Neps.al ju rendit më poshtë 6 prej tyre: 

Për të marrë 30 gram proteina:

Duhen konsumuar 5 vezë në ditë
Pristine Sunny-Side Up Eggs Recipe | Cooking Light

Ose 150 gram salmon

Pan-Fried Salmon Recipe | Food Network Kitchen | Food Network

Ose 150 gram mish pule

Simple Oven-Fried Chicken Breasts With Garlic

Ose 340 gram fasule të kuqe

China Wholesale Organic Dark Red Kidney Beans - China Hot Sale Red ...

Ose 250 gr gjizë

Cottage Cheese Recipe | Cheese Maker Recipes | Cheese Making

Ose 300 gram kos grek