MENU
klinika

Do të çuditeni

7 frutat dhe perimet me më pak sheqer nga të tjerat

16.04.2021 - 10:18

Të gjithë e dimë se frutat janë të shëndetshme, por ato kanë sheqer dhe mund të kthehen në një problem të vërtetë nëse vuani nga diabeti apo nga ndonjë sëmundje tjetër.

Nëse keni një histori familjare, probleme shëndetësore që mund të jenë të lidhura me sheqerin, atëherë ju duhet të kontrolloni herë pas here frutat që konsumoni dhe padyshim ëmbëlsirat.

Neps ju rendit më poshtë 7 frutat me më pak sheqer nga të tjerat:

Ullinjtë- 0% sheqer

Image result for olives

Avokado-0.7% sheqer

Image result for avocado

Mjedrat dhe manaferrat-5% sheqer

Image result for berries

Arrë kokosi- 6% sheqer

Related image

Kastraveci-3% sheqer 

Image result for cucumber

Patëllxhani-2% sheqer 

Image result for eggplants

Dardha -7.1% sheqer 

Related image