MENU
klinika

Etyd

Berati bardhezi

16.04.2021 - 16:36

           2,800 vjet qytetërim: UNESCO e rendit qytetin jugor karakteristik, mes pasurive të rralla botërore…

Historia mijëravjeçare i ka gjurmët të gjalla në strukturën e çative përmbi njëra-tjetrën, rrugicave të ngushta deri në intimitet.

Ndryshe nga veriu i Shqipërisë, fqinjësia në jug shprehet shumë më hapur: shtëpitë “përgjojnë” njëra-tjetrën (kur kullat, qëndrojnë vetmitare mes malesh të egra). /Konica.al

 

Pamjet befasojnë.

Një popull i vogël i Ballkanit: Shqipëria, shtegu lidhës i historisë së lavdishme, të shkruar e të pashkruar (përcjellë gojëdhënave), që u kryqëzuan mbi këtë truall, për ta pushtuar a si për të kaluar…

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Italianët pushtojnë Shqipërinë, dashuritë me shikim të parë, filmat, shkollat dhe teatrin

Naim Frashëri: Duallëm shëtitje, por s’dolli gjë!