MENU
klinika

Diskutohet për punën e UNMIK në Kosovë

Mblidhet sot Këshilli i Sigurimit i OKB

13.04.2021 - 08:29

Mblidhet sot Këshilli i Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, në të cilën do të diskutohet Raporti i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së mbi punën e UNMIK-ut për periudhën nga shtatori 2020 deri në mars 2021 dhe Kosovën.

Seanca e kryesuar nga Vietnami do të zhvillohet në formatin online për shkak të pandemisë së koronavirusit. Raporti i fundit i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres mbi punën e UNMIK-ut përfshin zgjedhjet e parakohshme parlamentare të Kosovës më 14 shkurt dhe aktakuzës e Prokurorisë Speciale në Hagë kundër ish-udhëheqësve të UÇK-së në nëntor të vitit të kaluar si ngjarjet kryesore politike.

Kujtojmë se raporti thekson se këto ngjarje kanë ngadalësuar dialogun midis Kosovës dhe Serbisë me ndihmën e BE-së dhe thekson se paqja e qëndrueshme, stabiliteti dhe zhvillimi socio-ekonomik në Kosovë dhe rajon varen nga progresi i qëndrueshëm në dialog që synon normalizimin e marrëdhënieve midis dy vendeve.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ambasadori Kosnett inkurajon qytetarët për të votuar

“I takon popullit të vendosë se si do të duket qeveria e re”

Përmbledhja ditore e rajonit

BE-ja kërkon suspendimin e taksës 100%