MENU
klinika

COVID-19

Sot vendoset për masa të reja në Maqedoninë e Veriut

19.04.2021 - 08:17

Sot do të dihet nëse edhe më tej do të ketë orë policore në Maqedoninë e Veriut, ndërsa objektet hotelerike të mbesin të mbyllura.

Në takimin që do ta ketë në mëngjes Komisioni për Sëmundje Infektive do të shqyrtohet gjendja epidemiologjike me koronavirusin, pas çka mjekët do të japin rekomandim deri tek Shtabi i krizës sëq qeverisë nëse ka mundësi për lehtësimin e masave.

Sipas informacioneve të Sitel nuk përjashtohet mundësia që vendimi i tillë të vazhdohet edhe për një javë deri më 27 prill, por se fjalën përfundimtare do ta ketë Qeveria.

Autoritetet shëndetësore gjatë javës në disa raste kanë theksuar se po stabilizohet numri i të infektuarve të ri me kovid dhe se presioni mbi spitalet po ulet.

Kohëve të fundit në Maqedoni ka një rrënie të lehtë të numrit të të infektuarve. /Telegrafi/