MENU
klinika

Katedralja e Shën Gjergjit

Boston, 1935: Fan Noli me korin e kishës

24.05.2021 - 13:46

       113 vite më parë, Fan Noli themeloi katedralen historike të Shën Gjergjit në Boston, katedralja që sot është shndërruar në një pikë takimi për komunitetin e ortodoksëve shqiptaro-amerikanë të zonës së Bostonit, por edhe si një urë lidhëse mes themeluesve të saj dhe emigrantëve të rinj.

Në arkivën e pasur të Katedrales ndër shumë materiale interesante gjendet edhe kjo fotografi e viti 1935 e Fan Nolit, së bashku me këngëtaret shqiptarë të korit.

Sipas përshkrimit që shoqëron fotografinë në rreshtin e parë ndodhen: 1.Annette Kondi (Fortinallis) 2.Tefta Tromara 3.Gloia Tromara 4.Fan Noli 5.Florence Kondi (Mazza) 6. Anna Andon (Gibbs) dhe 7.Louise Pambuku(McCann)

Në rreshtin e mesit: 7.Peter Chani 8.Esther Peterson 9. Margaret Peterson 10. Ellen Chani-Kondel dhe 11. Charles Stavro Në rreshtin e fundit: 13. John Paul Pano, 14. Spiro Metro 15. D. Theodore 16. Leo Joseph dhe 17. Teddy Joseph.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Konica ky mësues i rreptë

“E deshi Shqipërinë aq sa e urreu”

Ja si e torturuan dhe e vranë pa mëshirë 20-vjeçaren

‘Dua një republikë demokratike si e Nolit’