MENU
klinika

Njihuni me 7 procedurat dentare

Dëshironi të perfeksiononi buzëqeshjen?

04.05.2021 - 10:10

Kur dëshironi të përmirësoni buzëqeshjen, keni disa zgjedhje për punën kozmetike dentare.

Stomatologjia kozmetike është në rritje, dhe shumë Reality Shoë kanë shfaqur se si një dentist mund të transformojë pothuajse dhëmbët e secilit për t’i dhënë atyre buzëqeshjen që ata dëshirojnë.

7 Procedurat

Jo të gjitha procedurat e mëposhtme do të funksionojnë për të gjithë. Stomatologu  mund t’ju ndihmojë të përcaktoni se cila metodë do të funksionojë më mirë për të korrigjuar buzëqeshjen tuaj.

1.Zbardhimi kozmetik i dhëmbëve: Gjithashtu i quajtur “zbardhimi i dhëmbëve”, kjo procedurë mund të ndriçojë dhe zbardh dhëmbët nga njolla dhe / ose njollosje. Mund të bëhet në zyrën dentare ose në shtëpi. Jo të gjithëve mund tu zbardhen dhëmbët, prandaj është shumë e rëndësishme që së pari të konsultoheni me dentistin.

2.Rimeso (Faceta) kozmetike dentare: Rimeso janë një shtresë e hollë e bërë nga porcelani ose materiali i përbërë. Ato bëhen me porosi dhe ngjiten në pjesën e përparme të dhëmbit. Një rimeso mund të përdoret për të trajtuar gjendje të dhëmbëve të tilla si një dhëmb pak i shtrembër, dhëmbë të çngjyrosur, dhëmbë të copëtuar, apo edhe për të mbuluar hapësira midis dhëmbëve.

3.Implantet kozmetike dentare: Një implant dentar është një pajisje metalike e krijuar për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë. Pajisja zakonisht bëhet nga titani dhe vendoset kirurgjikisht në kockën e nofullës, ku mungon dhëmbi. Një implant dentar është krijuar për të vepruar si rrënja e dhëmbit dhe mund të ankorojë dhëmbë artificialë si një kurorë, urë ose protezë.

4.Kurora dentare kozmetike: Kurorat, gjithashtu të referuara si kapele, janë bërë me porosi që të përshtaten mbi dhëmbin pasi dentisti ta ketë përgatitur atë. Zakonisht janë bërë nga akrilik ose prej porcelani që është shkrirë në metal për t’i bërë ballë presionit të kafshimit. Kurorat mund të përdoren në stomatologjinë kozmetike për të trajtuar dhëmbë që janë me formë të dobët, të prishur , të thyer, të copëtuar ose që kanë mbushje të mëdha, ose për të mbuluar hapësira midis dhëmbëve.

5.Formimi i dhëmbëve kozmetikë: Gjithashtu i referuar si “formimi i smaltit”, dentisti mund të riformojë dhëmbin duke mbushur ose hequr një smalt. Ky proces zakonisht nuk është i dhimbshëm dhe mund të prodhojë efekte të menjëhershme.

6.Lidhja kozmetike e dhëmbëve: Lidhja është procesi në të cilin ngjiten dhëmbet me njeri tjetrin. Kjo është një procedurë që mund të përdoret për të riparuar ose përmirësuar pamjen e një dhëmbi që është njollosur keq, thyer ose copëtuar.

7.Trajtimi ortodontik kozmetik: Ortodoncia nuk është vetëm për fëmijët. Gjithnjë e më shumë të rritur po kërkojnë trajtim nga ortodontët për qëllime kozmetike. Nëse keni dhëmbë me formë të crregullt ose dhëmbë të shtrembër, pyesni dentistin nëse një ortodont mund t’ju ndihmojë.

Konsultohuni me dentistin për të diskutuar se çfarë dëshironi të ndryshoni dhe cila procedurë është më e përshtatshme për nevojat tuaja.