MENU
klinika

Wilhelm Busch

“E vështirë nuk është të bëhesh prind, por të jesh i tillë”

22.05.2021 - 10:52

Heinrich Christian Wilhelm Busch ka qenë humorist, poet, ilustrator dhe piktor gjerman.

Busch ishte një persona me ndikim në botën e poezisë dhe ilustrimit, dhe u bë burim për brezat e ardhshëm të artistëve komik. Çmimi Wilhelm Busch dhe Muzeu Wilhelm Busch ndihmojnë në ruajtjen e trashëgimisë së tij. 175 vjetori i tij në vitin 2007 u festua në të gjithë Gjermaninë. Busch mbetet një nga poetët dhe artistët më me ndikim në Evropën Perëndimore.

Thënia e tij e njohur të cilën se po e sjellim sonte për ju është: E vështirë nuk është të bëhesh prind, por të jesh i tillë.

Por, ai njihet edhe për shumë të tilla, një tjetër thënie e njohur nga Busch mbetet edhe: “E vërteta është tepër dinake për tu kapur”

Ai ka lindur më 15 prill të vitit 1832 dhe ka vdekur më 9 janar 1908.