MENU
klinika

Pushime në Adriatik?

Kur në Paris mësohej gjuha shqipe

19.05.2021 - 12:31

       Nga: Aurenc Bebja

      “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të premten e 31 marsit 1939, në faqen n°4, një shkrim në lidhje çeljen e një kursi të gjuhës shqipe në Paris, që, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e sjell për publikun shqiptar:


Shoqëria për mësimin e gjuhëve të huaja në Francë

“Shoqata për përhapjen e gjuhëve të huaja në Francë njofton çeljen e një kursi në gjuhën shqipe, i cili na duket interesant ta lajmërojmë jo vetëm për gjuhëtarët, por edhe për turistët që duan të shkojnë me pushime gjatë brigjeve të Adriatikut dhe kështu mund të përfitojnë nga njohja, madje edhe minimale e kësaj gjuhe, për të shkëmbyer me popullatën shqiptare.

Regjistrimi bëhet në sekretariatin e Shoqërisë – Hôtel des Sociétés savantes, 28 rue Serpente, Paris.”

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Kur përkthehej Enver Hoxha në takimin me Mao Ce Dun-in

” Arti i përkthimit gojor dhe Ankthet e përkthyesit”