MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Si lidhet kanella me diabetin?

14.05.2021 - 06:30

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Si lidhet kanella me diabetin?

Mjeku:  Ka shije si shumë ushqime dhe ëmbëlsira të kuzhinës, duke qenë një nga erëzat më të preferuara, ndërkohë që shpesh shtohet edhe në snacks ose pije.

Në të njëjtën kohë, duket se përveç aromës së saj karakteristike, ajo gjithashtu mund të ofrojë përfitime shëndetësore, pasi të dhënat e fundit të hulumtimit tregojnë se gjithashtu ka veti të dobishme.

Midis tyre, përmendet posaçërisht veprimi i tij hipoglikemik, i cili mund të kontribuojë në një kontroll më të mirë të glikemisë tek njerëzit me diabet.Në të vërtetë, studimet shkencore në vitet e fundit kanë treguar se kanella përmban përbërës që veprojnë ngjashëm me insulinën, duke rritur transportin e glukozës në inde, duke ulur kështu nivelet e saj në gjak.

Kështu, konsumi i kanellës është shoqëruar me një ulje të vlerave të sheqerit, si në gjendje agjërimi dhe pas ngrënies, si dhe me një përmirësim të ndjeshmërisë ndaj insulinës.

Në çdo rast, të dhënat e disponueshme të hulumtimit nuk konsiderohen të mjaftueshme për të bërë rekomandime specifike, ndërsa është e qartë se efekti i mundshëm i dobishëm i kanellës nuk zëvendëson përfitimet e ushqimit të shëndetshëm dhe ushtrimeve fizike në menaxhimin e diabetit.Sidoqoftë, do të thoshim se duket se shtimi i kanellës në dietën e pacientëve me diabet mund të ketë një efekt plotësues, duke ndihmuar në rregullimin më të mirë të niveleve të glukozës dhe hemoglobinës së glikoziluar.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.