MENU
klinika

5.300 metra katrorë në Karpen të Kavajës

Xhamia dhe Kadastra përplasen në gjykatë

06.05.2021 - 10:47

Komuniteti Mysliman mbërrin në Gjykatën e Lartë. Shkak është bërë mosnjohja nga ana e Agjencisë Shtetërore të Kadastrës për një tokë prej 5300 metra katrorë në zonën e Karpenit në Kavajë.

Çështja është depozituar në gjykatën e lartë në fillim të prillit, pasi institucionet nuk kanë gjetur zgjidhjen për këtë pronë.

Agjencia e Trajtimit të Pronave nuk e ka njohur të drejtën e pronësisë së Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Myftinia Kavajë për pjesën e tokës së pretenduar, por vetëm një pjesë të saj, raporton newsbomb.al.

Komuniteti Mysliman pretendon se ka një vendim të datës 19 dhjetor 2018 që I njeh të drejtën e pronës në Karpen të Kavajës. Por Kadastra, nuk i jep hipotekën për këtë truall, duke pretenduar se nuk është tokë e komunitetit në bazë të dokumenteve të administruara.

E ndërkohë, palët do të presin vendimin e gjykatës së lartë për të vendosur nëse zona prej 5300 metra katrorë në Karpen do të shfrytëzohet për qëllime turistike, apo do ti kalojë Myftinisë së Kavajës.

"Do zëvëndësohen… Bujrum të gjithëve!"

Lame kritika drejtuesve të Kadastrës dhe bën paralajmërime

Një nën hetim pasi nuk i hapi derën policisë

Lokalet hapur pas orarit, gjoba pronarëve në Durrës

Si do të transformohet Porti i Durrësit?

Rama bën publike fotografinë e maketit të përfunduar

Arrestohet një 40-vjeçar nga Maqedonia e Veriut

Kapen 300 kilogramë kokainë në Portin e Durrësit

Ekzekutimi i vëllezërve Haxhia

SPAK zbardh rolin e dy vrasësve me pagesë