MENU
klinika

Hoqi kufizimet me Shqipërinë

Çfarë kërkohet për të udhëtuar drejt Greqisë?

22.06.2021 - 09:23

Greqia ka hequr kufizimet e hyrjes për udhëtarët shqiptarë. Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës ka njoftuar se personat që kërkojnë të udhëtojnë në Greqi duhet të kenë plotësuar një nga kriteret si testi Covid, dëshmia që ka kaluar Covid ose certifikatë vaksinimi.

Konkretisht, vaksinat e njohura për të udhëtuar në Greqi janë Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac dhe Johnson & Johnson. Për pasaportat biometrike kërkohen dy dozat e vaksinave, së paku 14 ditë nga doza e fundit apo një dozë e Johnson & Johnson, 14 ditë nga doza.

Për udhëtarët, që hynë në Greqi vazhdon të jetë në fuqi detyrimi i një testi përpara nisjes (test PCR- jo më herët se 72 orë përpara fluturimit, ose test antigen, jo më herët se 48 orë përpara fluturimit).

Udhëtarët e vaksinuar plotësisht me një prej vaksinave të përmendura apo të shëruarit (jo më pak se 60 ditë pas shërimit dhe jo më shumë se 9 muaj pas tejkalimit të infeksionit), të cilët zotërojnë një dokument që provon vaksinimin apo shërimin, në versionin hard copy apo atë digjital, nuk është e nevojshme të paraqesin një test negativ në momentin e hyrjes nga Shqipëria në Greqi.

Ky dokument duhet të jetë në gjuhët: i formuluar në gjuhët anglisht, frëngjisht, gjermanisht, spanjisht, italisht ose rusisht.

Është i detyrueshëm regjistrimi digjital i udhëtimit (PLF) 24 orë përpara udhëtimit. Ju lutem gjeni formularin në këtë link: https://en.aegeanair.com/passenger-locator-form/

Pasagjerët do të marrin një kod QR i cili do të përdoret nga Mbrojtja Civile Greke për identifikimin e testit Random Covid-19 pas mbërritjes. Familjet gjithashtu mund të pranohen me vetëm një e-mail të përbashkët konfirmimi PLF dhe gjithashtu mund të pranohen me kodin e tyre unik PFL/QR.

Pasagjerët duhet të jenë në gjendje t’u demonstrojnë autoriteteve, kodin QR në një format elektronik ose të shtypur, pas mbërritjes në Greqi. Fëmijët mbi 12 vjeç duhet të kenë patjetër test. Familjarëve që bashkohen pas kaq kohësh, i urojmë vetëm mbarësi e shëndet.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ku të udhëtojmë këtë verë?

Këto vende europiane kanë më pak kufizime!

Nga Jugu deri në Dubai e Maldive

Ku do të pushojnë shqiptarët këtë verë?

Treguesit optimistë dhe premtues

Turizmi veror në sprovën e dytë të COVID-19


Tregon si është marrëdhënia mes dy familjeve

Vrasja e 20-vjeçares Caroline, nëna e Babis thyen heshtjen

I dërguari i ri amerikan për Ballkanin Perëndimor

DW: Kush është diplomati me emrin Escobar

Çfarë plani po shqyrton Kina?

Tunelet kineze të Ballkanit